Penergetic p activeert biologische processen in de plant en stimuleert biologisch leven in en om de plant en in de bodem. Het heeft een positieve invloed op plantengroei en op de interactie van planten met het bodemleven. Penergetic p maakt planten weerbaar: het stimuleert de wortelgroei, intensiveert planteigenschappen zoals het optimaliseren van wortel-, blad-, bloem- en vruchtvorming en verbetert belangrijke biologische processen zoals bijv. het versterken van de fotosyntheseprestaties. 

Penergetic p wordt toegepast als volveldsbespuiting vanaf opkomst op specifieke momenten tijdens de teelt van het gewas. Het kan toegepast worden in nagenoeg elk gewas m.u.v. de paddenstoelenteelt en is in tankmix toepasbaar met ieder ander product.

Leverbaar in een 2,5 liter verpakking

Stimuleert
Biologische processen
in de plant (o.a. fotosynthese)

Bevordert
Plantactivatie en wortelgroei

Activeert
De interactie met
het bodemleven

Verbetert
Benutting van voedingstoffen

Verhoogt
Groeisnelheid en opbrengst potentieel

BIOLOGISCHE PROCESSEN
Stimuleert belangrijke biologische processen in de plant zoals de fotosynthese, lengtegroei, enzym activiteit, hormoonproductie, enz.

WORTEL & PLANT
Bevordert de plantactiviteit en geeft extra versterkte wortelgroei.

BODEMLEVEN & PLANT
Activeert een intensievere interactie van de plant met het bodemleven. Zo zorgt het voor een actievere groei van bijv. de Mycohrriza schimmel waardoor meer vocht en bodemvoedingsstoffen beschikbaar worden gemaakt voor de plant.

VOEDINGSSTOFFEN
Stimuleert biologische processen in de plant tot het opnemen, transporteren en efficiënter benutten van voedingstoffen. Daarbij houdt het de processen ‘aan de gang’, ook in stressvolle situaties zoals tekort aan bodemvocht of nutriënten.

GROEI/OPBRENGST
De verbeterde beschikbaarheid, opname en benutting van voedingsstoffen met een versterkte biologische activiteit, zorgen voor een verhoogde groeisnelheid en meeropbrengst.

Timing & doseringen

De dosering en het aantal benodigde
toepassingen van penergetic p
is per gewas verschillend.

Bewijs dat penergetic werkt

Er zijn vele resultaten uit het buitenland beschikbaar. Wij vonden bewijs dat het ook in Nederland werkt.