Penergetic b bevordert de vorming van humus en activeert het bodemleven. De beschikbaarheid van voedingsstoffen wordt geoptimaliseerd en de wortelgroei wordt gestimuleerd. Penergetic b helpt bodemverdichting te verminderen. Kortom, het helpt de beste groeiomstandigheden te creëren voor de plant.

Penergetic b wordt toegepast als bodembehandeling (hoeft niet ingewerkt te worden), minimaal 10 dagen voor het zaaien, poten of planten en ook direct na de oogst. Het kan toegepast worden op iedere grondsoort en in elk gewas en is in tankmix toepasbaar met elk ander product.

Leverbaar in een 10 liter verpakking

Toename
Biologische activiteit
in de bodem

Bevordert
Humificatie en beschikbaarheid voedingsstoffen

Versterkt
De ontwikkeling van
het wortelstelsel

Verbetert
De bodemstructuur

Vermindert
Gevoeligheid voor hitte- en droogtestress

BODEM ‘BIOLOGIE’
Ondersteunt activiteit van ‘biologie’ in de bodem en creëert een optimale leefomgeving voor bodemorganismen (het microbioom). Het verhoogt zo de bodemkwaliteit en stimuleert de groei van uw planten .

HUMUS & VOEDING
Activeert de afbraak en omzetting van oogstresten door biologisch bodemleven in humus. Voorziet daarmee de bodem en plant van natuurlijke voedingsstoffen.

BEWORTELING
Ondersteunt wortelgroei door het creëren van losse en luchtdoorlatende bodems en humusvorming. Het geeft daardoor planten een optimale basis voor gezonde ‘vrije’ groei van wortels en zorgt voor een hoogproductieve teelt.

STRUCTUUR
Helpt bij het voorkomen en herstellen van bodemverdichting. Bevordert de leefomstandigheden van bodemverbeterende organismen. Daardoor verbetert de bodemstructuur en verbeterd wateropslag en -afvoer.

STRESS
Door het verluchtigen van de bodem, ondersteuning van de wortelgroei en het activeren van het microbioom waardoor bodemvocht en voedingsstoffen beter beschikbaar worden gemaakt voor de plant, wordt een weerbare bodem gerealiseerd met sterke planten die vermindert gevoelig zijn voor allerlei stressfactoren zoals bijv. hitte, droogte, vocht, zout en wind.

Timing & doseringen

De dosering van penergetic b bedraagt
het eerste jaar 2 l/ha. In de volgende jaren kan de dosering steeds met 0,5 l/ha worden afgebouwd tot uiteindelijk 0,5 l/ha in het vierde jaar (op percelen met meerdere teelten per jaar kan afgebouwd worden tot uiteindelijk 1 l/ha.

Pas penergetic b ruim (minimaal 10 dagen) voor het zaaien, poten of planten toe of pas het als
najaarstoepassing toe na de oogst.

Bewijs dat penergetic werkt

Er zijn vele resultaten uit het buitenland beschikbaar. Wij vonden bewijs dat het ook in Nederland werkt.